به گزارش قدس آنللاین، آیت الله سید احمد خاتمی امام جمعه موقت تهران، در ویژه برنامه شب عید غدیر خم با عنوان «شمیم ولایت» که با رعایت پروتکل های بهداشتی در صحن جامع رضوی برگزار شد، به تبیین آداب و اعمال مستحبی روز عید غدیر خم اشاره کرد و گفت: در بین روزهای سال دو روز ویژه است یکی روز عاشوا که ویژه عزاداری است و دیگری روز عید غدیر خم که روز شادمانی است.
وی تحکیم بیعت با ولایت را یکی از اعمال مستحبی در روز عید غدیر خم ذکر کرد و گفت: همان گونه که پیامبر بزرگ اسلام(ص) پس از نصب حضرت علی(ع) به امامت مسلمین، به جماعت مسلمانان سفارش کرد که با او بیعت کنند، در سالروز این حماسه بزرگ و جاوید، تجدید آن بیعت سفارش شده است.
خاتمی ادامه داد: در روز عید غدیر تبریک و تهنیت گویی و همچنین اظهار سرور و شادمانی سفارش شده و به عنوان یکی از اعمال این روز بیان شده است. در وصف شیعه و شیعیان گفته شده است که به شادی ما ائمه شاد و به حزن ما محزونند و مسلّم است که عید غدیر شادی بخش ترین عید ائمه اطهار(ع) است و بر شادمانی شیعه در این روز تاکید شده است.
وی تصریح کرد: روز غدیر، روز آراستن و زینت است و یکی از وظایف روز غدیر این است که مؤمنان تمیزترین و گرانقدرترین لباس های خود را بپوشند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم همچنین در ادامه استفاده از بوی خوش را در روز عید غدیر از اعمال مستحبی در این روز برشمرد و گفت: اسلام درباره استفاده از بوی خوش و عطر، بسیار سفارش کرده است؛ به ویژه در ایام عید سعید غدیر سفارش ویژه ای نسبت به این سنت خوب شده است.
وی با بیان اینکه پیمان برادری و عقد اخوت بستن از اعمال وارده در روز غدیر است، افزود: یکی از برنامه های اسلام ایجاد اخوت و برادری است؛ به همین منظور پیامبر اکرم(ص) بین مسلمانان مهاجرین و انصار پیمان برادری بست و با پیمان اخوت، امام علی(ع) را با خویش برادر کرد.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، همچنین احسان و انفاق، اطعام، صله رحم ودیدار با مؤمنان، رفع حاجت مؤمنان، غسل کردن، تشکیل اجتماع در روز عید غدیر (با رعایت پروتکل های بهداشتی) و ... را از دیگر اعمال متسحبی در روز عید غدیر دانست.
وی با بیان اینکه جریان غدیر خم، جریان فرد نیست، گفت: جریان غدیر خم از انبیاء آغاز شده است و ولایتی که در حدیث غدیر است به معنای مقام معنوی نیست بلکه به معنای حکومت است.
خاتمی تصریح کرد: غدیر آمده است تا بفهماند سیاست به همگان مربوط است واین حکومتی که عجین با سیاست است در روز غدیر برای حضرت امیرالمومنین(ع) ثابت شده است.
وی تصریح کرد: اصل پیام غدیر شناخت امیرالمومنین حضرت علی(ع) به عنوان صراط مستقیم و ادامه مسیر پیامبر(ص) است. رسول گرامی اسلام(ص) فرمودند: «مَنْ کُنْتُ مَوْلاهُ، فَهذا عَلِیٌّ مَوْلاهُ». هر که من مولای اویم؛ علی مولای اوست.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: در زمان غیبت این جریان ولایت به ولی فقیه عادل واجد شرایط می رسد و آن بیعت امروز نیز وجود دارد؛ بیعت امروز ایران عزیر اسلامی، بیعت با نایب عام ولی عصر، مقام معظم رهبری آیت الله خامنه ای است؛ این بیعت با علی(ع) است و معناش این است که غدیر خم در تمام اعصار باید باشد.
منبع: آستان نیوز
انتهای پیام/
نظر شما